Θεατρικό παιχνίδι

Η ομάδα τέχνης Πάροδος τη σχολική περίοδο 2009 – 2010, ύστερα από πρόταση του τότε διευθυντή του 10 ειδικού δημοτικού σχολείου κυρίου Παναγή  Κασσιανού, ξεκίνησε στο σχολείο, μια συστηματική ανάπτυξης δράσεων θεατρικού παιχνιδιού, επικεντρωμένων στη ψυχαγωγία  και την καλλιέργεια των μαθητών. Οι δράσεις συνολικά κινήθηκαν στις είκοσι, ανά σχολικό έτος και αναπτύχθηκαν σε εθελοντική βάση.

Από το Φεβρουάριο του 2020, ανεστάλησαν λόγω της πανδημίας .  

Σήμερα η ομάδας τέχνης Πάροδος, εξασφαλίζοντας μια μικρή οικονομική υποστήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού, και σε συνεργασία με τη διεύθυνση και την εκπαιδευτική ομάδα του 10 ειδικού δημοτικού σχολείου, σχεδίασε και θα οργανώσει πέντε θεατρικά παιχνίδια στις παρακάτω ημερομηνίες ( 22/1, 8/2, 12/2, 26/2 και 4/3).

Στόχος θα είναι η τμηματική ψυχαγωγία των μαθητών κυρίως μέσα από τη κίνηση, το παιχνίδι, τη μουσική και τη θεατρική έκφραση. Με τη ενθάρρυνση των ερμηνευτών της Παρόδου και σε συνεργασία και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι μαθητές παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας θα συνεργαστούν και θα κινητοποιήσουν τη φαντασία τους. 

Οι μικρής διάρκειας θεατρικές πράξεις που θα δημιουργήσουμε θα έχουν αναφορές σε θέματα από τη καθημερινότητα μας, στην αξία της φιλίας και στο σεβασμό μας στη φύση.

Από μέρους της Παρόδου θα συμμετέχουν στην εμψύχωση: Μαρία Βλαχονάσιου (φοιτήτρια), Ειρήνη Ζέζα(φοιτήτρια), Νικολέτα Φωτιάδου (ψυχολόγος), Γιώργος Μενεγάκης(μουσικός), Γιάννης Σφυρής (μουσικός) και Ελένη Καλογιάννη (εκπαιδευτικός). Τον σχεδιασμό και συντονισμό θα έχει ο Ηλίας Πίτσικας.